Sarmale moldovenesti

de Krystyan Trendy in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2013 | 16298 vizualizari

 

40 sarmale

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100ml ulei
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . 

Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Varza se spala si se scoate fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie se taie cotorul,apoi se taie pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie se pune o lingura de compozitie de sarmale .Se infasoara apoi sarmaua si se indoaie capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas se pot toca marunt.

Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic . 

Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa acopere putin .

Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa adaugati daca va place si putina sunca afumata.

2

Daca aveti cimbru ,puneti putin ca sa capete o aroma mai deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

27.10.2013, 20:37

am venit sa mai iau o portie

mihaelar63 1

29.10.2013, 02:31

Imi place ca ai scris cate ies Mai demult faceam fix 33 intodeauna fara sa ma gandesc dinainte , cate 11 / persoana

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 08:37

de obicei imi ies 38-40 ...2 sarmale sunt pentru incercat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de pui – Multicooker